A Jól-lét Alapítvány a Women Startup Competition rendezvény partnereként támogatja a női vállalkozókat

A Jól-lét Alapítvány a nők gazdasági befolyásának növelése érdekében a női vállalkozások növekedését is támogatja.

A start-upok világában a nők jelenléte mind befektetőként mind vállalkozóként messze elmarad a férfiakétól. Ezért az Alapítvány csatlakozott a magyar kezdeményezésre létrejött, nemzetközi start-up rendezvénysorozat Women Startup Competition budapesti eseményéhez.

A WSC a női cégvezetőket támogatja, hangsúlyozza a női jelenlét fontosságát a startup szektorban. Felmérések szerint Európában alig 15 százalék a női vállalkozók aránya, a kifejezetten női befektetőké pedig ennél is kisebb, mindössze 6 százalék. 

A versenyben olyan startupok indulhatnak, amelyek legalább ötven százalékban nőkből állnak. A versenysorozatban nyertes csapatok jelentős befektetési forrásokhoz jutnak, és nagy eséllyel jelenhetnek meg külföldi piacokon, de akik  most nem jutnak tőkéhez, azok is sokat fejlődhetnek – tudással és kapcsolatokkal gazdagodhatnak.

A WSC szorosan kapcsolódik a Jól-lét Alapítvány célkitűzéseihez és programjaihoz, hiszen évek óta dolgozunk a női vállalkozások megerősítésén.

A Nóra vállalkozik projekt keretében a nők vállalkozóvá válása, vállalkozóként történő megerősödése előtt álló a társadalmi, gazdasági, strukturális és szemléleti akadályokat vizsgálta, illetve ajánlásokat dolgozott ki az állam, a vállalkozásfejlesztők és a hitelintézetek számára.  (http://jol-let.com/magyar/wp-content/uploads/V%C3%A1llalkoz%C3%A1s-n%C5%91i-m%C3%B3dra.pdf, http://jol-let.com/magyar/wp-content/uploads/A-N%C5%90-HA-V%C3%81LLALKOZIK.pdf, )

Az Alapítvány az Európai Női Vállalkozói Platform tagjaként (Womenenterpreneurship Platform (http://jol-let.com/projektek/aktualis-projektek/del-kelet-europai-uzleti-angyal-halozat-letrehozasa/)  meghívást kapott a Dél-Kelet-Európai Női Üzleti Angyal Létrehozása című projektben való részvételre (SEEWBAN).  A 8 ország részvételével megvalósuló együttműködés célja az angyalfinanszírozásban rejlő lehetőségek kiaknázása a női vállalkozók növekedése érdekében.  

A program keretében indult együttműködésünk az Impact Hubbal, mellyel közösen valósítjuk meg a  “Nőjön a cégem” c. programsorozatot és képzést.

A bemutatkozó eseményen, 2017. november 27-én  sikeres női vállalkozók mutatták be a vállalkozásaikat és osztották meg a tapasztalataikat, ígéretes vállalkozások, start-upok mutatkoztak be, emellett a harmadik részében pedig a növekvő vállalkozások finanszírozását segítő pénzügyi befektetők – Üzleti Angyalok szemléletét, igényeit ismerhették meg az érdeklődők.

A Jól-lét Alapítvány e programjaival összhangban áll, és azok hatását tovább erősíti a jelenleg partnerség a WSC szervezőivel.

 

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!