SZTEREO-KÓPIA – Társadalmi célú hirdetések

SZTEREO-KÓPIA, avagy vizuális eszközökkel a nemekhez kötődő sztereotip gondolkodásmód, vélekedések, megnyilvánulások visszaszorításáért a nők és férfiak egyenlősége érdekében.

A világ legtöbb országában, eltérő mértékben ugyan, de számos területen érzékelhetők a nemek egyenlőségének megteremtése érdekében tett erőfeszítések eredményei: a nők – éppúgy, mint a férfiak – tanulnak, dolgoznak, vállalatot vagy államot irányítanak. A nemekkel szembeni társadalmi elvárások azonban alig változtak. A tény, hogy nőnek vagy férfinak születtünk, egész életünkben behatárolja lehetőségeinket. Az egyén kibontakozása és adottságainak társadalmi hasznosulása mindannyiunk érdeke, egyéni és társadalmi jól-létünk záloga.

A nemekhez kötődő szerep-elvárásokról, a nemekről alkotott közfelfogás alakítása a társadalmi célú hirdetés eszközeivel.

1. helyezett: Horváth András – Baba című kisfilm

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!