Anyabarát szervezetfejlesztés

A JÓL-LÉT Alapítvány a nők esélyegyenlőségét elkötelezetten támogató szervezeteknek ajánlja komplex, szervezetre szabott, tartós megoldást nyújtó szolgáltatásait.

Szeretné, ha könnyedén tudná ellátni szervezete a gyermeket vállaló, GYES-ről GYED-ről visszatérő, a kisebb vagy nagyobb, több, esetleg sérült gyermeket nevelő, vagy éppen idős hozzátartozóról gondoskodó munkavállalókat érintő teendőit? Ha részben vagy egészében levennék a vezetés vagy HR vezető válláról az ezen érzékeny kérdéskör kezelésének gondjait? Szeretné, ha női munkavállalói tehetségük maximumát nyújthassák munkájuk során? Teljeskörű támogatásra van szüksége? Vagy egyszerűen csak információkra?

Miben segítünk?

A társadalmi, jogi, gazdasági környezet változása befolyásolja mind a magán-, mind a vállalatok életének szervezését, sikerességét. Nem mindegy, hogy milyen döntéseket hozunk olyan fontos kérdésekben, mint a gyermekvállalás, -nevelés, hozzátartozók gondozása, és hogyan kezeljük az ebből fakadó következményeket. Már a kérdéskör kommunikációja sem egyszerű, sok vállalatnál nem igazán beszélnek ezekről. Ilyen környezetben a nők inkább tehetségük visszafogását, a láthatatlanságot, vagy a távollétet választják a feszélyező munkahelyi légkör helyett. Holott a cégek érdeke azt kívánja, hogy tervezhetően, és minél kevesebb idő után térjenek vissza dolgozni, minél aktívabban vegyenek részt szervezet működésében az értékes szaktudással rendelkező női munkavállalók.

Állami támogatással mások által is átvett, szervezetünkhöz kötődő Proaktív GYES-menedzsment Programunkkal és egyéb szolgáltatásainkkal rendszerszinten kezeljük a nők magánéleti szerepeiből adódó munkahelyi következményeket. A moduláris szerkezetű szolgáltatáscsomag egyes elemei igény szerint és rendkívül egyszerűen hozzáilleszthetők a meglévő HR rendszerek működéséhez. Több nézőpontot veszünk egyszerre figyelembe, ezáltal mindkét fél, a munkáltató és a munkavállaló számára egyaránt előnyös megoldásokat teszünk elérhetővé. Fontos elem a kommunikációs csatornák kialakítása, illetve helyreállítása annak érdekében, hogy a vélt vagy valós ellentétek feloldódjanak. Egyszerre támogatjuk a HR szakembereket a legjobb gyakorlatok és a pontos jogszabályi háttér ismertetésével, segítjük a vezetőket coaching és mediációs technikákkal, illetve információkkal látja el a kisgyermekes munkavállalókat speciális élethelyzetük minden állomásán.

Szolgáltatáscsomagunk egyes moduljainak bevezetése preventív és költséghatékony, helyzetfelmérés után rugalmasan az egyedi igényekhez igazítható. A női munkavállalók és a cég érdekeinek kölcsönös tisztázása teremti meg azt a hidat, melynek hatására megszűnnek a témát övező blokkok, és ez energetizálja az egész szervezetet, formálja a szervezeti kultúrát, és növeli a cég iránti elkötelezettséget.

Szolgáltatásaink:

1. Rugalmas munkakörök paletta – “Visszavenném, de nem tudom.” “Visszamennék, de nem tudok.”

2. Átlátható helyzetkép – GYES-re menők, GYES-ről jövők, gondozási tevékenységek ellátókkal kapcsolatos állapotok felmérése.

3. Szervezeti női esélyegyenlőségi policy – szemlélet és eljárásrend.

4. “Tuning” – felkészítés a visszatérésre. Visszatérés a munka világába, stresszkezelés, időgazdálkodás, felelős tervezés.

5. “No Stress” – Munka-magánélet egyensúlya – Burn out szindróma megelőzése, munkahelyi egészségvédelem, jó munkahelyi légkör, kulcsmunkatársak megtartása.

6. “Jolly Joker” – Határozott idejű professzionális helyettesítés – Interim közvetítés, kieső szaktudás pótlása.

7. “Tehetségvadászat” – Munkaerőközvetítés. Munkaerőközvetítés visszatérő munkavállalókkal kibővítve: “kéne nekem egy jó szakember hat órában”.

8. “Nő a topra” – egyéni coaching vezetőknek. Személyiségvizsgálaton alapuló egyéni támogatás a karriercélok és magánéleti szerepek összeegyeztetésére.

9. “Jogi harmónia” – munkaügyi tanácsadás és mediálás. Jogszabályi lehetőségek feltárása, érdekellentétek kezelése.

10. “Házon kívül – Gondoskodó elbocsátás”. Pályaújrakezdés támogatása GYES után.

11. “Apa is csak egy van” – Vállalati programok a férfiak magánéleti szerepvállalásának támogatására, apák napja rendezvény szervezése.

12. “A másik fél” tréning – Avagy hogyan működik a munkáltató.

13. “1+1 az több mint 2” – Job sharing párosok kialakítása.

Ha vezetőként, HR-vezetőként vagy tanácsadóként szeretne többet megtudni a GYES Menedzsment programról, kérje prezentációnkat a jollet@jol-let.com e-mailcímen.

Vállalati referenciák a Proaktív GYES-Menedzsment Program keretében:

  • KPMG Hungária Kft
  • Magyar Telekom Nyrt
  • UPC Magyarország Kft
  • SANE Produkció Bt
  • MARS Magyarország Kft
  • UFS Group Holding Zrt

 

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!