Innova projekt

Innova projekt – Legjobb gyakorlatok megosztása az Infokommunikációs és technológiai eszközök használatáról a Coachingban és a Felnőttképzésben

Az INNOVA egy kisléptékű, az Erasmus program által támogatott projekt. Célja egy olyan kézikönyv létrehozása, amely növeli az oktatók azon képességét, hogy hatékonyabban használják a coaching technikákat és az IKT-eszközöket, és vonzóbb online/offline coaching-szolgáltatást, illetve oktatást biztosítsanak a felnőtt tanulók számára. A projekt célközönsége széles körben értelmezve mindazok köre, akik kkv-szektorban tevékenykednek oktatóként: coachok, mentorok, trénerek, kkv-tanácsadók és más szakemberek, akik a KKV-k személyi szolgáltatásai hatékonyságának és teljesítményének javításán fáradoznak.

Fontos megjegyezni, hogy a globalizáció és a gyors technológiai változások korszakában az új készségek elsajátításának szükségessége jelentős változásokat hozott nemcsak a tanulók, hanem a szolgáltatásokat nyújtók megítélésében is, vagyis abban is, ahogyan az utóbbiak a tudást és az élményt a felnőtt tanulók számára eljuttatják.

A távoktatás kényszerű elterjedésével a határok és a szabályok is olyan gyorsasággal változtak meg, és sem a pedagógusoknak, sem a tanulóknak nem volt idejük a gondolkodásra és az alkalmazkodásra. Számos olyan kihívás is adódott, amelyek tanulóktól való távolságból adódott, ami akkor is nehéz lehet, ha sikerül bátorító és ösztönző légkört teremteni. Nehéz megfigyelni a tanulói reakciókat a videohívások során, ami a fizikai jelenlét esetén természetes visszacsatolást jelent. Sőt, ha a pedagógus nem jártas digitális tudásátadásban, és nem tud interaktív eszközöket vagy tanulási lehetőségeket kínálni, az óráknak csekély hatása lesz a tanulók fejlődésére.

A projekt során a partnerek kiválasztják és tesztelik azokat a coaching/mentoring/oktatási technikákat és IKT-eszközöket, amelyek hatékonyabban fejlesztik a felnőtt résztvevők transzverzális és szociális készségeit, az online és offline foglalkozásokon egyaránt.

A projekt gyakorlati tanulási élményt kínál a partnerek oktatói számára, lehetővé téve számukra, hogy tanuljanak egymástól, kiválaszthassák és teszteljék a következő coaching és mentori technikákat, és ami még fontosabb, közösen új módszereket találjanak a felnőtt tanulók támogatására. tanulási folyamat mind online, mind offline foglalkozásokon, az IKT-eszközök hatékonyabb használatának megtanulásával.

A partnerek fontosnak tartják, hogy megtanuljanak pontosabban reagálni a kkv-k igényeire, hiszen bennük rejlik az EU-ban a fellendülés lehetősége a COVID19 utáni időszakban. Az oktatóknak képesnek kell lenniük különböző eszközök, technikák és módszerek használatára, miközben a felnőtt tanulókat bevonják a tanulási folyamatba. Ez azt is segíti, hogy a tanulók alkalmazkodjanak a kommunikációhoz és a különböző környezetekben való munkavégzéshez, miközben növeli a rugalmasságukat és a digitális világ problémáinak megoldásához kapcsolódó képességeket.

A partnerek oktatóinak új technikákat és módszereket kell elsajátítaniuk, hogy támogassák a felnőtt tanulókat abban, hogy a lehető legtöbb hasznot hozhassák ebből a tanulási tapasztalatból.

Ennél is fontosabb célkitűzésünk, hogy megértsük, és átadjunk tudásunkat arról, hogyan hozzuk összhangba a gyorsan változó munkaerőpiacot és a társadalom igényeit a lassan változó oktatási rendszerek igényeivel. A projekt eredményeivel kapcsolatban tudnunk kell, hogyan határozzuk meg az online, offline vagy tapasztalati tevékenységek legoptimálisabb kombinációját, hogyan növeljük a résztvevők elkötelezettségét, és  hogyan alakítsuk a tanulási környezetet a globális piacok üteméhez és a tehetségek iránti kereslethez.

A project keretében létrejött kézikönyv letölthető itt.

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!