„Találj magadra, találj társakra!” programunk indul sérült gyermeket nevelő anyáknak

Te is sérült gyermeket nevelsz?

Szeretnél végre kilépni egy kicsit az otthoni elszigeteltségből és „mókuskerékből”?

Szeretnéd rendszerezni és pozitív erőkké alakítani a gondolataidat?

Szeretnél hatékonyabban kommunikálni – még nehéz helyzetekben is?

Szeretnéd tisztábban látni a lehetőségeidet?

Szeretnél magabiztosabb és határozottabb lenni – akár egy állásinterjún is?

Úgy érzed, mindehhez szükséged volna egy kis segítségre, megerősítésre, hogy bátrabban lépj tovább az utadon?

 

Akkor Neked és Érted szerveztük a „Találj magadra, találj társakra!”  című programot!

 

A DM üzletlánc Jótettekkel egy jobb világért elnevezésű pályázatának támogatásával kifejezetten a sérült gyermeket nevelő anyák igényeire szabott, személyiségfejlesztő, önbizalom-erősítő és munkaerő-piaci önsegítő programot szerveztünk érintett nők bevonásával.

A program megvalósulását olyan nők segítik, akik maguk is sérült gyermeket nevelnek, így tisztában vannak ennek a speciális élethelyzetnek a kihívásaival, nehézségeivel, de azzal is, melyek azok a képességek, kompetenciák, amelyekre éppen ennek a speciális helyzetnek köszönhetően támaszkodni lehet.

Ennek fényében a tréning nagy hangsúlyt fektet az önértékelés, az önismeret, az önbizalom fejlesztésére, a személyes kompetenciák felismerésére és az azokhoz kapcsolódó készségek és képességek fejlesztésére, valamint a hatékony kommunikációs eszközök elsajátítására is.

A program elősegíti, hogy a részvevők képessé váljanak saját helyzetük objektívabb megítélésére, kezelésére, s igyekszünk reális esélyeket teremteni a sikeres álláskereséshez is.

Biztosak vagyunk abban, hogy az önmagát becsülő és értékesnek tartó anya attitűdje az egész család életminőségére pozitív hatással van.

Projektünk keretében a résztvevő nőknek ingyenes, interaktív, kiscsoportos tréninget szervezünk. Az alkalmak kéthetente lesznek a következő témákban

2016. szeptember 28. Önismeret
október 12. Hatékony kommunikáció
október 26. Konfliktuskezelés
november 9. Time-management (időkezelés)
november 23. Lelki feldolgozás – család, gyermek
december 7. Lelki feldolgozás – párkapcsolat

A tréningsorozat egyes alkalmai 9.00-től 13.00 óráig tartanak.

Helyszín: Budapest, Üllői út (a Klinikák metrómegállónál)

A résztvevőktől szeretnénk kérni, hogy – a program hatékonysága érdekében – lehetőleg minden alkalmon jelenjenek meg.

A hat közös alkalmon kívül a résztvevőknek előre egyeztetett időpontokban 1-1 órás egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk az érintett témák személyre szabott átbeszélésére, érdekérvényesítési képességeik javítására, illetve a munkaerőpiacon való magabiztos fellépésük elősegítésére. A programsorozatot egy közös szabadidős programmal zárjuk a kapcsolatépítés erősítésére, kötetlen beszélgetések, tapasztalatcserék elősegítésére „Erre is képes vagyok” címmel.

Ha sérült gyermeket nevelsz és a program felkeltette érdeklődésedet, szeretettel várunk a résztvevők között!

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. péntek

Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScitOdGGd497UWpTWrzjuNDRiAmQ3u94hNyAfW1Ie-0RyFV0Q/viewform

Szükség esetén további információ kérhető a trening.jollet@gmail.com címen, illetve Kánya Kingától a +36/20/338-3315-ös telefonszámon.

Rólunk:

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló társadalomhoz. Azért dolgozunk, hogy minden nő és férfi azzá válhasson, akivé szeretne. Ennek érdekében folytatjuk szemléletformáló kampányainkat, nyújtjuk szakértői szolgáltatásainkat az egyének, a munkáltatók és a szakmapolitikai döntéshozók számára.

Az alapítvány célja a nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségének és gazdasági önállóságának elősegítése; programjainkkal a nők életének, munka és magánélet egyensúlyának és kiteljesedésének segítése.  

Tevékenységünkről még többet megtudhatsz a www.jol-let.com honlapon.

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!