Önbizalom növelés és közösségi támogatás

A sérült gyermeket nevelő nők sajátos magánéleti kihívásairól és munkavállalási nehézségeiről nagyon kevés szó esik. A 2016. szeptember és 2017. január között megvalósult programunkat a DM Jótettekkel egy jobb világért programjának támogatásával valósítottuk meg.

dmlogo

 

Önbizalom növelés

Önbizalom növelés és megerősítés volt a célja a 6 alkalomból álló tréningsorozatnak, ami a kommunikáció, konfliktuskezelés, önismeret, időgazdálkodás valamint a párkapcsolat és a gyerekekkel kialakított kapcsolat témáit ölelte fel.

A tudás közös

Ebben az élethelyzetben a nők rengeteg olyan készségre tesznek szert, amely a munkavállalásuk során is kiemelkedően hasznos. Ezt azonban nem tudatosítja bennük sem a szűkebb környezetük, sem a szélesebb társadalom.

A sérült gyermek gondozásáért hozott egyéni vállalásokért a nők ( a munkaerő-piac elhagyása, egyéni célok feladása, napi 24 órás rendelkezésre állás, az ellátórendszer hiányosságainak egyéni megoldásokkal való kipótolása) sajnos semmilyen elismerést nem kapnak.

A csoportban kialakult támogató közeg

A “nem vagyok egyedül” érzés és a problémák, kihívások megosztásának lehetősége nagyon erős összetartó kapoccsá vált. Egyéni adományokból a csoport a projekt után is folytatódik havonta egy önismereti csoport találkozóval.

Mit kaptak még a résztvevők?

  • Egymástól támogatást, erősítést, személyes segítséget, barátságokat.
  • A programtól: egyéni tanácsadást, álláskeresési tanácsadást, munkaközvetítést.
  • Egyénileg: lehetőséget a tudásuk megosztására, alkalmazására és fejlesztésére.

KKA_csoport_paintslider

A programot az Önbizalom nap zárta, amelyen Bleisicz Réka sminkes, Pinczi Ildikó fodrász, Dr. Ragány Angéla stylist és Kántor Katalin profi fotós segítette a résztvevők belső és külső harmóniájának kialakítását.

A napot Mauri szabadtánccal kezdtük, amely Hódosi Mónika és Komlósi Boglárka önkéntes felajánlása volt. Az eredmény magáért beszél.

“Egy nap, amikor egy kicsit mindenki újra önmaga lehetett” – foglalta össze az egyik résztvevő.

 

 

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!