Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Önkéntes szakértőink

Monostori Gitta: Karrierváltók és pályaújrakezdők személyes támogatója

gitta Személyzet-, vezető- és szervezetfejlesztésben gyakorlatot szerzett pszichológus vagyok, másfél évtizedes egyéni és  csoportos tanácsadási, valamint coaching tapasztalattal. Három gyermek édesanyjaként saját élménnyel is  rendelkezem a kisgyermekes anyák munkavállalásának kihívásai kapcsán. Hogyan dolgozom egyéni, GYES-ről  visszatérő, karrierváltó vagy -újrakezdő ügyfeleimmel? Amit csinálok, az karriertervezés, -tanácsadás és – coaching  egyben. Segítek kitalálni azt a stratégiát, amivel megtalálhatod pályád, karriered következő lépcsőjét.

A sikeres elhelyezkedés akadályai legtöbbször a fejekben létező hiedelmek. Felismerjük, kimondjuk, lebontjuk ezeket a  gátakat.

Hogyan történik mindez? Személyes vagy skype-konzultáció és e-tanácsadás formájában.
Bejelentkezés ITT


Baros Szabina – HR munkatárs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Szülőként, munkavállalóként és munkáltatóként egyaránt értem az Alapítványhoz fordulók kérdéseit, és e több oldal ismeretében      szeretném ezeket megválaszolni. Egy pénzintézet HR szervezetében szereztem tapasztalatokat munkaerő kiválasztás, belső vezetői és    munkatársi tanácsadás területén, valamint kisgyermekes anyukák reintegrációjában, velük kapcsolatos munkajogi kérdésekben.        Nagyon fontosnak tartom a munka világába visszatérő nők és az őket alkalmazó cégek konstruktív párbeszédét.

Önkéntes munkám során szeretném ezért a tanácsadásra jelentkezőket abban segíteni, hogy megtalálhassák azt az egészséges asszertivitást, amely figyelembe veszi a „munkáltatói oldal” szempontjait is, hogy minél több, mindkét fél számára egyaránt jó megoldás születhessen egy álláskeresés vagy akár egy állásváltás esetén.

Mottóm: „Ha jól akarsz élni, szépen és értelmesen, egyetlen gondolatot törölj ki az agyadból. Ez így hangzik: Mindennek mások az okai.” (Müller Péter)


 

Szokoli Bernadett – PR és marketing munkatárs

Detti_kep_3“Kutatások és számok nélkül, a saját példám alapján azt tapasztaltam, hogy Magyarországon a munkahelyek jelentős részénél a családcentrikus szemlélet nem hogy nem erős, hanem teljes mértékben hiányzik. Ez a probléma nem csak a kismamákra, kisgyerekesekre, hanem mindenkire kihat, aki nem csak a munkájának él. Léteznek jó kezdeményezések és léteznek jó gyakorlatok, ezek azonban még nem elég elterjedtek. A pozitív példák mindegyike bizonyítja, hogy a szemléletváltás különösebb anyagi erőforrás nélkül is megvalósítható. Célom, hogy a JÓL-LÉT Alapítványon keresztül ezeket a jó példákat, gyakorlatokat minél több munkaadóhoz és munkavállalóhoz eljuttassam. Hiszek abban, hogy a párbeszéddel, a téma felszínen tartásával egyre több vezető felismeri, hogy feladata és felelőssége támogatni a kollégákat abban, hogy magánéletüket és munkájukat megfelelően hangolják össze.”


Győri Márta – HR-tanácsadó

Márti2012Két gyerekes anyukaként a munkába való visszatérés során találtam a  JÓL-LÉT alapítványra az interneten, és egyből szimpatikus lett az alapítvány célkitűzése.  Mivel 12 évig Hr területen dolgoztam, jelentkeztem önkéntes Hr tanácsadónak. Úgy gondolom az eddigi tapasztalataim alapján segíthetek az alapítványhoz forduló kismamáknak önéletrajz és motivációs levél írásában. Szívesen vállalok próbainterjúzást és tanácsokat adok álláskeresés és egyéb munkaügyi témában is. Elsősorban e-mailen és Skype-on tudok segíteni.

Mottóm: “Tanuljunk meg vágyakozni az iránt, ami a miénk. “

 

 


 

Nemes Antónia – coach, tréner, írásszakértő

Nemes AntóniaMottóm Fodor Ákos verse, egy Közmondás-változat: „Amit ma letehetsz, ne cipeld holnapig!”

Szakmai működésem a pedagógia, a pszichológia és az írásvizsgálat különböző területeihez fűződik. Tanulmányaim a történelem, az integrálpszichológia, a grafológia, a tranzakcióanalízis, szociokibernetika, kapcsolatdinamika területeihez kapcsolódnak, amelyek együttesen adnak számomra támpontokat ahhoz, hogy minél finomabban tudjam figyelmemet az emberre összpontosítani, akkor és ott, amikor „megtalál”: szóban (középiskolai-, majd nyolc éve felnőttoktatás, tréning, kapcsolatdinamikai coach tevékenység, integrál pszichológiai tanácsadás) és írásban (szakvélemény-készítés, könyvírás-, szerkesztés). Szakmai és személyes útkeresésem során egyfajta dinamikában lévő nyugvópontot jelent számomra az integrál és a szociokibernetikai szemlélet, melyek folyamatos fejlődést, sokirányú kérdésfeltevést és módszertani továbblépést tesznek lehetővé.

Hivatásom fontos része, hogy két gyermek anyukája vagyok: Benedeké és Dorottyáé.

 


 

Kovács Attila – pszichológus

 

Dr. Gyolcs Judit – jogász

 

Dr. Göndör Éva – jogász

 

Várjuk jelentkezését azoknak, akik önkéntes tevékenységükkel szívesen segítenék a JÓL-LÉT Alapítvány munkáját. Online jelentkezés:

Önkéntes jelentkezési lap