Programsorozat a nők vállalkozásainak növekedéséért

Előzmény:

 

“Nóra vállalkozik” kutatások

A Nóra vállalkozik projektet a Nóra-hálózat fejlesztésének igénye hívta életre. Elképzelésünk fő célja a munka világába való visszatérésben érintett nők számára nyújtott országosan elérhető munkaerő-piaci tanácsadás fenntartása és fejlesztése volt. A program fontos eleme volt a JÓL-LÉT Alapítvány által megvalósított hiánypótló kutatás, melynek során a női vállalkozások jellemzőit és sajátosságait, illetve a nők vállalkozóvá válása, vállalkozóként történő megerősödése előtt álló a társadalmi, gazdasági, strukturális és szemléleti akadályokat vizsgáltuk. A kutatási eredményeket itt találhatók. 

 

Aktuális képzéseink:

 

Nőjön a cégem! – képzés vállalkozónőknek

2018. június 2. 

Helyszín: Impact Hub Budapest 

Szervezők: Impact Hub és Jól-Lét Alapítvány

Van egy jó ötleted, vagy már működő vállalkozásod? Szeretnél fejlődni, növekedni, de TŐKÉRE, PÉNZRE, KAPCSOLATOKRA van szükséged?

Itt a helyed! Felkészítünk a befektetőkkel való találkozásra, az üzleti terv elkészítésére és megtanítjuk a hiteles kommunikációi bennfentes trükkjeit is, így a pitch megy majd, mint Steve Jobsnak a sales!

“A Nőjön a cégem workshop alatt nemcsak a cégemről, de saját magamról is nagyon sokat tanultam. Egy olyan támogató közegre találtam, ahol hasonló gondolkodású nőkkel dolgozhattunk együtt a saját vállalkozásainkon és kihívásainkon.” /Balogh Gyöngyvér, Rosie alapító és workshop résztvevő/

Ha női vállalkozó vagy, de folyton falakba ütközöl, akkor jelentkezz a “Nőjön a cégem!” képzésre és légy te a “Next big thing”!

A képzés időpontjai:
június 2. 9:00-17:00
június 8-9. 9:00-17:00
június 16. 9:00-17:00
június 18. 9:00-17:00

Bővebb információk és jelentkezés: http://www.nojonacegem.hu/

#businessmodelcanvas #network #pitching

 

Eddigi tevékenységeink:

 

Vállalkozónők és Üzleti Angyalok az Impact Hub-ban

Egy különleges rendezvényen vehettek részt azok a vállalkozó szellemű nők, akiknek kérdéseik voltak saját vállalkozás indításával vagy menedzselésével kapcsolatban.

 

A találkozó célja az volt, hogy minél több nő tartozhasson az üzleti döntéshozók, a befektetők, illetve az olyan vállalkozástulajdonosok közé, akik hazai, de akár nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket.

A 2017. november 27-i közösségépítő eseménynek a budapesti Impact Hub adott otthont a Ferenciek terén.

A program három elkülöníthető blokkból állt:

1. Sikeres vállalkozónők, akiknek már bizonyított a vállalkozása

Az első részben sikeres hazai vállalkozónők mutatták be vállalkozásaikat és osztották meg tapasztalataikat a vállalkozás létrehozásával és működtetésével kapcsolatban. Ezek a vállalkozások már túljutottak a kezdeti nehézségeken és igény szerint befektetőket is találtak.

A vállalkozásuk sikerességét, a következőkre vezették vissza az előadók:

  • ‘Belülről jövő vállalkozási ötlet’ és a hozzá szükséges hit
  • Jó ötletek
  • Kitartás
  • Különbözőség, egyediség

Ezek mind fontos tényezők. Kiemelték, hogy elakadás esetén érdemes segítséget kérni, legyen szó akár szakmai mentorálásról, vagy anyagi támogatásról.

A beszélgetést a vállalkozás pontos céljának és a számunkra fontos értékek meghatározásának, valamint a határok kijelölésének a fontosságára mutatva zárták a vállalkozók.

2. Vállalkozás indítás – a kezdeti ötlettől az első lépésekig

 

Nőjön a vállalkozásom

A következő blokkban is izgalmas tevékenységeket folytató kezdeti szakaszban lévő vállalkozások, start-upok mutatkoztak be. Beszéltek a küldetésükről, a „nagy álmaikról”, hogy honnan hová jutottak, illetve hogy a jövőben milyen növekedési potenciált látnak maguk előtt.

Záró gondolataikban kifejtették, hogy mit is szeretnének az élettől, valójában mit jelent számukra a vállalkozói szabadság.

3. Üzleti Angyalok – Mire kíváncsi egy befektető?

 

 

A program harmadik részében pedig a növekvő vállalkozások finanszírozását segítő pénzügyi befektetők – Üzleti Angyalok által biztosított lehetőségeket ismerhették meg az érdeklődők.

Megtudhatták, hogy a befektetők milyen szektorokban nyújtanak tanácsadást, tájékozódhattak az anyagi támogatás igényléséhez szükséges üzleti terv elvárásairól, a részletes és pontos pénzügyi tervezésről. És az esetleges buktatókról is.

Fókuszba került a jó ötlet, a megvalósítási készség, az egészséges önismeret, az önbizalom, a céltudatosság és a kiállás fontossága is.

Búcsúzóul tanácsokat is kaptak, valamint megtudhatták, hogy a befektetők nem csak anyagilag, de tudással és kapcsolati rendszerrel is támogatni tudják a vállalkozó szellemű nőket.

 

Kapcsolódó tevékenységek

 

Nóra Vállalkozik Projekt

Nóra vállalkozik projektet a Nóra-hálózat fejlesztésének igénye hívta életre. Elképzelésünk fő célja a munka világába való visszatérésben érintett nők számára nyújtott országosan elérhető munkaerő-piaci tanácsadás fenntartása és fejlesztése volt. További információ itt található.

 

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!