Incorpora – A vállalati felelősségvállalás új módja

A civil szervezeteket összefogó hiánypótló program a társadalmi kohéziót alapvetően meghatározó munkaerőpiaci helyzetre reagál.

A Spanyolországban és Lengyelországban már jól bevált kezdeményezés mintájára, a „laCaixa” és az Erste Stiftung Alapítványnak köszönhetően 2016-ban Magyarországon is elindult a különböző célcsoportokat integrációját segítő civilek összefogásán alapuló program, melynek a JÓL-LÉT Alapítvány, mint a női célcsoport elhelyezésének szakértője lett részese. A bevont szervezetek egymást segítve, egymás célcsoportját is megismerve érzékenyítik a vállalatokat, hogy a hátrányos helyzetű célcsoportokat – a pályakezdő fiatalokat, megváltozott munkaképességűeket, mélyszegénységben élőket, fizikai és fogyatékkal élőket támogassák a munkaerőpiacra való integrálódásban. Törekszünk a munkaadók igényeinek és az álláskeresők személyes profiljának összehangolására. Álláskeresőinket és frissen elhelyezkedett ügyfeleinket mentoráljuk, a munkahelyeket pedig segítjük a toborzásban és a sikeres beillesztésben.

Célunk, hogy az Incorpora hálózata több legyen, mint egy munkaerőpiaci szolgáltatás, és a civil-vállalati együttműködés modell-értékű programjává váljon, amely hozzájárul egy felelősebb, empatikusabb társadalom kialakulásához.

A JÓL-LÉT Alapítvány a programon belül pályakezdő, tapasztalat hiányával küzdő, a gyermekvállalás miatt hátrányból induló, bántalmazott, sérült gyermeket nevelő, vagy éppen életkoruk miatt diszkriminált nőkkel foglalkozik. Az Incorpora programnak köszönhetően az elmúlt évben közel 200 nő életét segíthettük. Mentorainknak köszönhetően pályaválasztási tanácsadást, önéletrajz írásban segítséget, interjú felkészítést is kaptak a jelöltek. Több mint 100 nő elhelyezésében vettünk részt aktívan, s folyamatosan keresnek bennünket a célcsoportunkat foglalkoztatni kívánó vállalatok is. Az Incorpora által közvetlen tapasztalatot szereztünk más célcsoportok sajátosságairól és segítésük módszertanáról, együttműködünk az elhelyezésekben is.

Reméljük, hogy a program hosszú távon Magyarországon is olyan sikeres lesz, mint Spanyolországban, ahol közel 100 ezer hátrányos helyzetű munkavállalót helyeztek el.

https://www.incorpora.org

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!