Aktuális projektek

Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Hálózat létrehozása

 

A női vállalkozásokról szóló 2016-os felmérését követően meghívást kaptunk, hogy vegyünk részt a Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Létrehozása című projektben (SEEWBAN), melynek célja az üzleti angyalok finanszírozási modelljének előmozdítása a női vállalkozók számára Délkelet-Európában.
A projekt a női üzleti angyalok hálózatának fejlesztésére összpontosít 7 különböző országban: Görögország, Ciprus, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Olaszország és az Egyesült Királyság (Skócia). A projekt az üzleti angyal finanszírozás előmozdításában élen járó partnerországok (főként az Egyesült Királyság és Olaszország) tapasztalatainak átadására irányul, amelyek a hagyományos hálózatépítési és oktatási, illetve az e-learning tevékenységeket együttesen használják az üzleti angyalok és a női vállalkozók készségeinek fejlesztéséhez.
A konzorcium tagországaiban terveink szerint mintegy 2,4 m eurót fognak új női vállalkozásokba fektetni.

Fő tevékenységeink:

  • hálózatépítésre, a már meglévő kezdeményezéseket és más konzorciumok együttműködésének elősegítésére irányulnak,
  • felmérjük az üzleti angyalok hazai működésének akadályait, kihívásait és sikertényezőit,
  • segítjük a transznacionális közösségi együttműködést a női vállalkozók európai hálózataiban.
  • hozzájárulunk a női üzlet angyalok (üzleti angyalként tevékenykedő nők és a női vállalkozókat támogató üzleti angyalok) képzési és mentori programjainak fejlesztéséhez és a bevált gyakorlatok cseréjéhez.
  • képzéseket és pitching eseményeket szervezünk női vállalkozóknak
  • oly módon, hogy a projekt eredményei fenntarthatók legyenek.

 

BusinessAngel

 SEEWBAN

South East Europe Women Business Angels Network

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. 

A projektet az Európai Bizottság támogatja.

A tartalomért a JÓL-LÉT Alapítvány kizárólagos felelősséget vállal és visel.

 

 

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!