2013

SAMSUNG DIGIMAX A403

        APASAROK ÉS APÁK NAPI PIKNIK

 2013. június 16-án vasárnap APASAROK lesz a Parksarok Gyermek Kulturális Központban (1137 Budapest  Pozsonyi út 36.) és 14.00-tól közös piknikezés a Szent István Parkban.

 

A JÓL-LÉT Alapítvány 2007 óta évente szervezi meg az “Apák napját”. Rendezvényünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet az apaszerep fontosságára és arra, hogy a gyermekek nevelése, a családi harmónia megteremtése mindkét szülő közös felelőssége és feladata.

Az APÁK NAPJA világszerte népszerű ünnepnap, melyet a 20. század elején kezdtek megtartani az anyák napja mellett. Az apaságot, a szülői szerepeket ünnepeljük ezen a napon, köszöntjük az apákat, nagyapákat, és emlékezünk a férfi családtagjainkra. Megajándékozzuk az apákat, a család együtt van.

apáknapja2013_sajtó

Programok:

A rendezvény alatt folyamatosan: apaköszöntés – apák napi kreatív ajándékkészítés és apaversek tanulása.

10:00 – 13:30 Apával legyőzzük az akadályokat: pontgyűjtő verseny 5 állomással – családi szórakozás, amely lehetőséget teremt arra, hogy a közös játékon túl közösen beszélgessünk arról, milyen a munka és magánélet összehangolása apaként.

Közben:

11:00 – 12:00 Anya pihen, Apa főz: közös apa-gyermek sütés

12:00 – 13:00 Családi erőforrások – az apák

Interaktív beszélgetés – Vezetik: Visi Márton és Halász Péter (Mentors4Men csoport tagjai)

Témák: FérfiSZEREPEK a családban/Mit jelent apának lenni?/Apaként is férfi maradni?

Apaként megélt ELVÁRÁSOK, melyek összetett szerepeinkből fakadnak

Különböző családmodellek (egykeresős, patchwork, vasárnapi apaság, stb.) és a hozzájuk kapcsolódó/megélt ÉRZELMI KIHÍVÁSOK (SZÉGYEN, TELJESÍTMÉNYKÉNYSZER, MEGFELELÉS, HIÁNY, egyebek)

Ahol az apa kaphat támogatást: férfi barátságok, közösségek(?)

13:30 Sorsolás: a pontgyűjtő versenyt teljesítők között ajándékokat sorsolunk ki.

14:00-tól Piknik a Szent István Parkban

A rendezvény a TAMOP 5.1.1. azonosító számú Cserf-S – Családi Erőforrás Segítő Központ program keretében valósul meg, amelyet a VGYKE, a Vöröskereszt Budapesti Szervezete és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen valósít meg az Európai Unió támogatásával.

Együttműködő partnerünk: Parksarok Gyermek Kulturális Központ és Játszóház

Sajtómegjelenés:

 http://magyarnarancs.hu/elet_mod/apak-napja-85252

Küldetésünk

A Jól-Lét Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló jólléti társadalomhoz, melynek alapvető feltétele a nők kiteljesedése, gazdasági és döntéshozatalban történő szerepvállalása.

Segítenéd a munkánkat?

Támogass minket!