Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Y-FAKTOR – APABARÁT MUNKAHELY DÍJ

A törődő apaságot felvállaló apákat, és az őket támogató munkahelyeket díjaztuk

Az Y faktor törődő apaság a munka világában című eseménnyel ünnepelte a JÓL-LÉT Alapítvány a nemzetközi férfinapot 2015. november 19-én, amelynek keretében  idén először adtuk át a Legtörődőbbb Apa és az Apabarát Munkahely Díjat.

A törődő apaság terjedése kedvező a gyermekkel való kapcsolat szempontjából, erősíti a párkapcsolatot, a férfiak pedig olyan készségekre – rugalmasságra, empátiára, a feladatok párhuzamos végzésének képességére – tesznek szert, amelyeket a jövőben munkahelyeken is jól hasznosíthatnak. A férfiak magánéleti szerepvállalása a nők társadalmi és munkaerő-piaci részvétele szempontjából alapvető.

yfaktor1

Szemléleti változást kiváltó külföldi szabályozási gyakorlatok, kulturális hatások is közrejátszanak abban, hogy egyre több apa vállal Magyarországon is gyermekgondozási feladatokat. Ugyanakkor még mindig kevés szó esik az apák munkahelyi és magánéletének egyensúlyáról.

Az idei apák napja alkalmából, június harmadik vasárnapján kiírt pályázatunkra olyan írásokat vártunk, amelyek arról szólnak, hogyan élik meg a férfiak az apaságot, a törődő szerepet és milyen újító megoldásokat találnak arra, hogy az apai szerepeket és munkavállalást összeegyeztetve egyensúlyba hozzák az életüket. Olyan vállalati gyakorlatokat is vártunk, amelyek az apák munka és magánélet egyensúlyának megteremtését segítik elő.

A JÓL-LÉT Alapítvány által november 19-én megtartott díjátadón öt apa kapott az írása elismeréseként díjat. Írásaikban eltérő élethelyzeteket mutattak be, mindben azonos az apaság megélésének felvállalása, a társadalmi környezet ellenállásának megnyilvánulásai, és a saját életükbe gazdagodása a gyermekükkel töltött napok, hónapok, évek által.

A Legtörődőbb Apa díjat Masát Ádám a Pelenkán túli boldogság című írásáért érdemelte ki. Az írásokat Szabó Sipos Barnabás előadásában youtube csatornákon keresztül, és honlapunkon ismerhetik meg.

Az Apabarát Munkahely díjat megosztva a Sonrisa Informatikai Kft és az Európa Terv Kft kapta az újszerű, és az apaszerepeket támogató vállalati gyakorlataikért.

A díjátadó rendezvényen Takács Judit Ph.D., az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont jának szociológusa előadásában átfogó elemzést adott a társadalmi környezetről, amely az apaság megélését és értelmezését meghatározza. Kiemelte, hogy az apaaszerepekkel kapcsolatos társadalmi tradíciók nagyon erősen a hagyományos munkamegosztás szerint érdelmeződnek. A felek közöttI egalitáriánus munkamegosztás elterjedtsége hazánkban még alacsony, de jelentős elmozdulás figyelhető meg.

Utzeri Mounia – a Corvinus Egyetem Ph.D hallgatója – a vállalati gyakorlatok elemzése során kimelte, hogy jellemző a malestream (férfi szempontú főáram) gondolkodás, amely elsősorban a férfi munkavállalókat és vezetőket preferálja, ebbe a munkahelyi elvárásba azonban nem fér bele a törődő apaság megélése. Az észak-európai országokban a megosztott  szülői szabadság gyakorlatához képest bemutatta a széleskörű állami segítségnyújtáson alapuló francia és a hagyományos, de a nemek közti otthoni munkamegosztás irányában a szakpolitikák hatására is elmozduló német modell  jellemzőit, amelyekhez képest a magyar szabályozási modell – sajnos – az apaszerepekre egyáltalán nem helyez hangsúlyt.

Dr. Molnár Imre (szervezetfejlesztő szakember, gyakorló kispapa) előadásában elemezte, milyen feltételekkel válhat egy szervezeti kultúra részévé az újító szemlélet, akár apabarát munkahely formájában. Sajnos, a legtöbb kedzeményezés a szervezeti változások esetén jól kimutatható okokból kudarcba fullad, és így a kétkedők, szkeptikusok attitűdjét élteti. A sikeres változtatáshoz teljes felsővezetői elköteleződés szükséges a kívánt változás mellett, határozott vízió, megfelelő készségek, ösztönző rendszerek, a szükséges erőforrások rendelkezésre állása és a konkrét megvalósításhoz számára egyéni szintre bontott akció-és kommunikációs terv. Ha bármelyik ezek közül hiányzik, a szervezeti változás nem valósulhat meg, csapdahelyzet állhat elő, frusztráció vagy teljes elégedetlenség alakul ki a szervezetben, bármilyen jószándék is vezérelte azt.

Az előadásokat követő kerekasztal beszélgetés során Rácz Zsuzsa író beszélgetett A Sonrisa Kft ügyvezetőjével, Miklós Nándorral és Bán Miklóssal, a Nyitottak vagyunk kezdeményezés képviselőjével beszélgetett.

Az est résztvevői többször is hangsúlyozták: a munka és magánélet egyensúlya a nők és a férfiak közös ügye. A magyar apák semmivel sem kevésbé törődőbbek mint észak-európai társaik, ezért valódi elmozdulásra van szükség az apaság megélését segító vállalati és rendszerszintű feltételek megteremtése terén.

yfaktor2

 

Y FAKTOR – APABARÁT MUNKAHELY DÍJ

2015-ben kiírt pályázatunkban újszerű egyéni és vállalati megoldásokat kerestünk a férfiak munka és magánélet egyensúlyának kialakítására. Az apaság nemzetközi gyakorlatban megvalósuló ösztönzői, az apaszerepek változása és szervezeti kultúrába illesztés lehetőségei kerülnek fókuszba a nemzetközi férfinapon megrendezendő eseményen. És természetesen díjazzuk a nyertes pályázatokat is.

Várunk a nemzetközi férfinapon november 19-én 16.30-tól.

• Milyen igényeik és lehetőségeik vannak a férfiaknak szülői szerepük megélésére Magyarországon a skandináv és nyugat-európai apákhoz képest?
• Mennyiben támogatja őket ebben a társadalom és szűkebb környezetük?
• Milyen törekvéseket látunk Európában a férfiak magánéleti szerepvállalását támogató szabályozási és munkahelyi környezet kialakítására?
• Milyen tényezők befolyásolják a nők és férfiak szempontjából egyaránt magánélet-barát szervezeti kultúra meghonosítását?

Program:
16.30 Megnyitó – Keveházi Kata, JÓL-LÉT Alapítvány
16.35 Megváltozott apaszerepek a 21. századi Magyarországon és Európában – Dr. Takács Judit, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
16.50 Az aktív apaságot támogató intézkedések – Utzeri Mounia, Ph.D-hallgató, Corvinus Egyetem
17.15 Apaszerepek és szervezeti kultúra – Dr. Molnár Imre, GS Consulting, ügyvezető igazgató
17.30 Atipikus-e a törődő apaság és támogatása – Rácz Zsuzsa író beszélget Bán Miklóssal (Nyitottak vagyunk), Brian Meyer Poulsen-nel (Grundfos), Lakatos Tibor (Európa Terv Kft.) Miklós Nándor (Sonrisa Informatikai Kft.)
18.15 A beérkezett nyertes írásműveket felolvassa: Szabó Sipos Barnabás, színművész
18.30 Díjátadó: az APABARÁT MUNKAHELY és a LEGTÖRŐDŐBB APA díjak átadása.