Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Aktualitások

Zárótanulmány TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0003 NŐI KLIKK – Befogadó Munkahely kialakítása az IT szektorban

Zárótanulmány TÁMOP242

ALAKUL A NŐI KLIKK

A NŐI KLIKK – Befogadó munkahely kialakítása az IT szektorban című programban résztvevő kisgyermekes anyák visszajelezték számunkra milyennek tartják a programot, hogyan értékelik az eddigi tevékenységeinket.

A számítástechnikai és távmunkára felkészítő képzés keretében online ügyfélszolgálati és értékesítési ismereteket, szoftverhasználatot és gyakorlati tapasztalatokat szereztek a résztvevők.

„A program révén lehetőséget kaptam, hogy betekintést nyerjek a telemarketing világába, megismerjek és barátságot kössek azonos problémákkal küzdő anyukákkal, tapasztalatot cseréljek velük és egymást segítve közösen megoldásokat találjunk a nehézségekre, melyek a gyermeknevelés és a munka összeegyeztetéséből fakad. A program önismereti része sok kérdésre rávilágított, melyek megválaszolása segít abban, hogy megtaláljam önmagam, a számomra legmegfelelőbb lehetőségeket az életben” Kopin Zsuzsa

„A megszerzett tudás, információk, magabiztosság segítségével egy állandó teljes munkaidős állásban fogom találni magam legkésőbb a program befejeztével.” Fekete Annamária

A kisgyermekes anyák sajátos problémákkal szembesülnek, amikor vissza kívánnak térni a munkaerő-piacra, különösen ha hosszabb időt – sok esetben több, mint 3 évet – töltöttek otthon. Az ismereteik, tudásuk aktualizálásán túl önismeretükben és önbizalmukban is megerősítést igényelnek. Sokszor a program során tudatosul bennük: nincsenek egyedül, mások is hasonló problémákkal, kihívásokkal szembesülnek ebben az életszakaszban. Ezért nagyon hasznos, hogy közöttük jöjjön létre olyan hálózat (segítő kapcsolatok) amelyek a program lezárulása után, a mentorálás után is képesek arra, hogy egymást támogassák.

„Sokszínű élménnyel gazdagodtam a program során, különösen is a csoportos mentorálások kapcsán. Önismereti szinten is több újdonsággal szembesültem önmagammal kapcsolatban:) Jó volt megtapasztalni, hogy mások is „hasonló cipőben” járnak, mint én. Sok új ötlet, meglátás gazdagított mindnyájunkat”. Somorjainé Kuzniarski Ildikó

„Számtalan pozitív élménnyel gazdagodtam. Segítséget kaptam a munkába való visszailleszkedéshez, lelki-fizikai-szellemi szinten egyaránt. A programban történő találkozások heti, illetve havi rendszeressége, átmenetet képzett a minden napos munkában való részvételhez. A pozitív önértékelés megerősítése mellett számos olyan praktikus kérdésre is választ kaptunk, mint: “Hogyan is kommunikáljunk közvetlen környezetünkkel? Hogyan kezeljük az otthonról való “elkerülés” konfliktusát? Mennyi időt vesz igénybe az új helyzet probléma nélküli megélése? Melyek a távmunka előnyei és hátrányai kismama szemmel? Hogyan cselekedjünk, hogy családunk minimálisan “szenvedje meg” az újbóli munkába állást? Hogyan döntsünk a prioritások megválasztásában? Hogyan írjunk önéletrajzot? …. és sorolni sem tudom a színes palettát, amely számos új árnyalatot festett életem vásznára. Magabiztosabb, mosolygósabb, konfliktust könnyebben kezelő, bizakodóbb lettem. Jó volt ide bejönni! Jó mindezeknek aktív részese lenni!” Sárköziné Bálint Erna

_______________________________________________________

“Férfiaknak klikkeltünk”

A NŐI KLIKK program keretében Tájékoztató napot tartottunk a programban résztvevő kisgyermekes anyák férjeinek / társainak.

A résztvevők megosztották egymással tapasztalataikat, és további javaslatokat tettek a programmal és a családi munkamegosztás hatékonyabbá tételével kapcsolatba, valamint üzentek a többi apának levélben arról, miért érdemes egymással beszélgetni, és hogyan lehet jobban együttműködni.

Az APAÜZENETEK a Férfisarok menüpont alatt olvashatók.

________________________________________________________

NŐI KLIKK – Nő a távmunkában elhelyezkedők száma

A 2011. február 18-án befejeződött távmunkára felkészítő képzéssorozatot követően 7 kisgyermekes anya kapott munkalehetőséget távmunkában a SANE Produkciós Bt. foglalkoztatásában 6 illetve 8 órás munkakörökben. A képzés időszaka alatt 5 résztvevő helyezkedett el. A naprakész tudással rendelkező, távmunka vállalásra felkészült résztvevők számára folyamatos munkaerő-piaci tanácsadással egybekötött mentorálást végzünk, amely a távmunkában történő munkavállalás sajátosságaira, a munkakeresési tapasztalatok megosztására és bővítésére fókuszál egyéni jelleggel.

__________________________________________________________

NŐI KLIKK – 40 kisgyermekes anya távmunkára felkészítése

10 november 19-én mgkezdődött a NŐI KLIKK -Befogadó munkahely kialakítása az IT szektorban című programba bejutott résztvevő 40 kisgyermekes anya képzése. Az ECDL és távmunkára felkészítő 3 hónapos képzés során elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak a GYES-ről GYED-ről a munkaerő-piacra visszatérő kisgyermekes anyák. A képzés célja, hogy a résztvevőket felkészítse arra, hogy távmunkában hatékonyan tudjanak elhelyezkedni elsősorban ügyfélszolgálati, adminisztratív, értékesítői munkakörökben.

A csoportos és egyéni mentorálás az egyéni életpályatervezés és készségfejlesztés területén segíti a résztvevőket, ezzel  is támogatva az elsajátított ismeretek és egyéni tervek összehangolását.