Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

TÁMOP 2.4.2./B-09/2-2009-0003

 

A NŐI KLIKK – Befogadó Munkahely kialakítása az IT szektorban című program az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


 

________________________________________________________________________________________

“Férfiaknak klikkeltünk”

A NŐI KLIKK program keretében Tájékoztató napot tartottunk a programban résztvevő kisgyermekes anyák férjeinek / társainak.

A résztvevők megosztották egymással tapasztalataikat, és további javaslatokat tettek a programmal és a családi munkamegosztás hatékonyabbá tételével kapcsolatba, valamint üzentek a többi apának levélben arról, miért érdemes egymással beszélgetni, és hogyan lehet jobban együttműködni.

Az APAÜZENETEK a Férfisarok menüpont alatt olvashatók.

________________________________________________________

NŐI KLIKK – Nő a távmunkában elhelyezkedők száma

A 2011. február 18-án befejeződött távmunkára felkészítő képzéssorozatot követően 7 kisgyermekes anya kapott munkalehetőséget távmunkában a SANE Produkciós Bt. foglalkoztatásában 6 illetve 8 órás munkakörökben. A képzés időszaka alatt 5 résztvevő helyezkedett el. A naprakész tudással rendelkező, távmunka vállalásra felkészült résztvevők számára folyamatos munkaerő-piaci tanácsadással egybekötött mentorálást végzünk, amely a távmunkában történő munkavállalás sajátosságaira, a munkakeresési tapasztalatok megosztására és bővítésére fókuszál egyéni jelleggel.

______________________________________________________

 

NŐI KLIKK – 40 kisgyermekes anya távmunkára felkészítése

10 november 19-én mgkezdődött a NŐI KLIKK -Befogadó munkahely kialakítása az IT szektorban című programba bejutott résztvevő 40 kisgyermekes anya képzése. Az ECDL és távmunkára felkészítő 3 hónapos képzés során elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak a GYES-ről GYED-ről a munkaerő-piacra visszatérő kisgyermekes anyák. A képzés célja, hogy a résztvevőket felkészítse arra, hogy távmunkában hatékonyan tudjanak elhelyezkedni elsősorban ügyfélszolgálati, adminisztratív, értékesítői munkakörökben.

A csoportos és egyéni mentorálás az egyéni életpályatervezés és készségfejlesztés területén segíti a résztvevőket, ezzel  is támogatva az elsajátított ismeretek és egyéni tervek összehangolását.

 

_________________________________________________________