Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

TÁMOP 1.4.1.

JÓL-LÉT Műhely a kisgyermekes szülők sikeres munkavállalásáért

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány modellprogramot indított a kisgyermekes szülők pályaújrakezdésének elősegítésére. A program képzést, mentorálást, munkába segítést tartalmaz, a bemutatkozó és toborzó rendezvénysorozat 2008. október közepén indult.

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány, az első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely 2008 októberben nagyszabású projektet indított. A húsz hónapos támogatott alternatív munkaerő-piaci program keretében az alapítvány komplex munkaerőpiaci tanácsadásban részesíti a munkaerő-piacra visszatérni nem tudó kisgyermekes szülőket, képzést nyújt nekik, segíti őket hiányzó, vagy elavult szakképzettségük pótlásában, a családi helyzetüket és hivatásuk összeegyeztetését támogató családbarát munkahely megtalálásában.  Az alapítvány munkatársai folyamatos mentorálást biztosítanak az anyáknak az álláskeresési folyamat során, segítik őket a beilleszkedésben is. A foglalkozások alatt szervezett gyermekfelügyelet áll a szülők rendelkezésére.

A szülők munkavállalását segítő projekt bemutatkozó rendezvénysorozata „Anyaművek” címmel Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában zajlott, három egymás utáni kedden. A program keretében álláskeresési tanácsadás, próbainterjú, bébiszitter- és pótnagyi-börze, grafológiai gyorselemzés várta az érdeklődőket, valamint publikum-beszélgetés emberi erőforrás vezetők, pszichológus, gender-szakértő, szociológus közreműködésével.

A kisgyermekes szülők számára nyújtott komplex munkaerő-piaci szolgáltatások mellett a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány másik kiemelt célja a családbarát és esélyegyenlőségi szempontokon nyugvó foglalkoztatási formák – például a munka és magánélet harmóniájának megteremtését célzó rugalmas, osztott- vagy részmunkaidő, távmunka – népszerűsítése a munkáltatók körében, illetve szolgáltatások nyújtása számukra, többek között anyasági szabályzat, vagy gyermekmegőrzési megoldások koncepciójának kidolgozása. A program sikereiről az alapítvány szakmai tanulmányban tudósít.

A program az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 1.4.1-07/1. -2008-0066 pályázata keretében nyert támogatást az Európai Szociális Alaptól