Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Hálózat létrehozása

A női vállalkozásokról szóló 2016-os felmérését követően meghívást kaptunk, hogy vegyünk részt a Dél-Kelet-Európai Női Üzleti Angyal Létrehozása című projektben (SEEWBAN), melynek célja az angyalfinanszírozásban rejlő lehetőségek kiaknázása a női vállalkozók növekedése érdekében.

A bolgár, ciprusi, görög, olasz, skót és szlovén partnerszervezetekkel végzett munkánk során a női vállalkozások láthatóbbá tételére, és az irántuk érdeklődő üzleti angyalként tevékenykedő nők és férfiak hálózatának fejlesztésére összpontosítunk. A projekt magában foglalja az üzleti angyalfinanszírozás terén élen járó országok (főként az Egyesült Királyság és Olaszország) hálózatépítési és oktatási tapasztalatainak átadását, illetve egy innovatív e-learning anyag kidolgozását az üzleti angyalok és a női vállalkozók az együttműködést szolgáló ismereteinek és készségeinek fejlesztéséhez.

A hálózatépítési tevékenységek révén a konzorcium tagországaiban terveink szerint mintegy 2,4 m eurót fognak női vállalkozásokba fektetni.

Fő tevékenységeink:

  • kutatás: felmérjük az üzleti angyalok hazai működésének akadályait, kihívásait és sikertényezőit
  • képzés, mentorálása: növekedni kész női vállalkozások felkészítése az angyalfinanszírozás befogadására, üzleti angyalok felkészítése a női vállalkozásokba történő befektetéserekre
  • hálózatszervezés: a már meglévő kezdeményezések és más konzorciumok együttműködésének elősegítése, a transznacionális közösségi együttműködés ösztönzése a női vállalkozók európai hálózataiban
  • eseményszervezés: pitchingek női vállalkozóknak

Eredmények:

 BusinessAngel

 

 SEEWBANSouth East Europe Women Business Angels Network This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

A projektet az Európai Bizottság támogatja. A tartalomért a JÓL-LÉT Alapítvány kizárólagos felelősséget vállal és visel.