Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Motivációs levél minta

A motivációs levél elkészítésében stratégiai partnerünk, a BeWise HR Tanácsadó Kft segíti az álláskeresőket:

A motivációs levél, vagy más néven kísérőlevél célja, hogy a pályázó az önéletrajz kiegészítése képpen személyre/cégre szabottá tegye állásjelentkezését. Lehetőséget ad azon információk kiemelésére, amik a legfontosabbak lehetnek az adott hirdetésre történő jelentkezés elbírálásánál, valamint annak kifejtésére, miért találjuk vonzónak az adott állást/céget, és miért tartjuk alkalmasnak magunkat a pályázásra.

Mivel az interneten és a különböző álláskeresésről, valamint karrierépítésről szóló kiadványokban számos motivációs mintával találkozhat az érdeklődő, itt csak a kötelező alaki elemeket említjük meg:

  • Címzés: amennyiben nincs megadva a hirdetésben a kapcsolattartó neve, a „Tisztelt Hölgyem / Uram!” megszólítás használatos
  • Pályázott pozíció, és ha van, referenciaszám megjelölése
  • Információforrás: honnan értesültünk az álláshirdetésről (Internet, sajtó, ismerős stb.)
  • Kifejtés: miért találjuk az adott pozíciót érdekesnek
  • Információk: a hirdetésben feladatként és elvárásként megjelölt pontokra reagálás. Itt lehetőségünk nyílik annak kifejtésére, miért tartjuk magunkat alkalmasnak a feladatkör betöltésére (képességek, korábbi tapasztalat kiemelése, stb.). Ügyeljünk rá, hogy ne másoljunk át komplett részeket az önéletrajzból, törekedjünk inkább arra, hogy olyan információkat közöljünk, amik átfogó képet adnak, illetve az önéletrajzban esetleg nem szerepelnek.
  • Személyes találkozó kérése
  • Dátum, aláírás