Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Pályaújrakezdő nőknek

A pályakezdő kifejezés minden olvasónk számára ismerős: arra a fiatalra szoktuk alkalmazni, aki tanulmányai befejezése után munkába áll, gyakran élete első munkahelyén. Olvasónk azzal is tisztában lehet -saját tapasztalatból is-, milyen kihívások várnak a pályakezdőkre, milyen nehézségekkel szembesülnek az álláskeresés során, és mivel kell megküzdeniük, mi mindenben kell fejlődniük, amíg magabiztos tudású szakember válnak, bármilyen munkáról legyen is szó.

De kik azok a „pályaújrakezdők”?

Mindazok, akik maguk választotta szünetet tartanak, vagy szünetre kényszerülnek a pályafutásukban, és ez a szünet kellően hosszúra nyúlik ahhoz, hogy munkába álláskor pályakezdőkre jellemző kihívásokkal szembesüljenek. A nők esetében a gyermekvállalást munkaerőpiaci szempontból kísérő-követő jelenségre utal érzékletesen a „pályaújrakezdő” kifejezés.

Újra megmérettetésre kerül a szaktudás, a képességek, a pályaújrakezdő gyakran elbizonytalanító visszajelzésekkel találkozik a saját munkaerőpiaci értékessége tekintetében. További bizonytalanság forrása lehet a munka és családi teendők összeegyeztetésének sikeressége, helytállás mindkét területen.

Nem csak a hosszabb távollét, hanem a pályamódosítás, új szakma elsajátítása, az önálló vállalkozás indítása mind mind az új kezdet kihívását hordozza magában.

Alapítványunk munkatársai valamennyien átélték az újrakezdést valamilyen formában.  Személyes és szakmai tapasztalatok összegződnek azokban a tevékenységekben, amelyekkel a munkaerőpiacra visszatérőket, pályaújrakezdőket segítjük.  Akár közvetlenül, személyes tanácsadás, felkészítés formájában, akár projektjeink keretében, akár a munkáltatókkal való kapcsolattartás révén.

Álláshirdetések között kereshetsz, képzéseinkről, foglalkozásainkról, személyes tanácsadásról és álláskereséshez kapcsolódó információkhoz juthatsz ezeken az oldalakon.

This post is also available in: English