Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Felnőttképzési trénerek szakmai útja az olaszországi Torinóba az Erasmus+ támogatásból

A JÓL-LÉT Alapítvány 2017-ben sikeresen pályázott az Erasmus+ Felnőttoktatási Egyéni Mobilitás kategóriában, és támogatást nyert három munkatárs szakmai útjának fedezésére Torinóba, az olaszországi APID (http://www.apid.it) meghívása nyomán.

A mobilitási projekt a célja a három felnőttképzési tréner szakmai fejlődésének növelése a nők, különösen a kisgyermekes anyák számára nyújtott tanfolyamok tervezésében és kivitelezésében. Ezek a női szakképző illetve személyiségfejlesztő tréningek azt segítik elő, hogy az anyák jobban felkészülhessenek a munkaerőpiachoz való beintegrálódásra, munkát találjanak, vagy visszailleszkedjenek korábbi munkahelyükre, és ezáltal javuljon az esélyegyenlőségük.  Ez a mobilitási projekt segíteni fogja a három felnőttképzésben résztvevő munkatársunk szakmai fejlődését, amelyet az APID, az olasz nõi vállalkozói tevékenységet támogató egyesület szervez 2018 tavaszán egy négy napos tréning keretében. A mobilitásban résztvevő munkatársak jobban megismerik a területhez kapcsolódó olasz munkajogi környezetet, a rugalmas és atipikus foglalkoztatási formákra és a nők vállalkozói tevékenységére vonatkozó humán erőforrás gyakorlatokat, valamint az APID és partnereik képzési gyakorlatát.

EC Projektszám: 2017-1-HU01-KA104-035501 (Európai Bizottság)

Nemzeti projektazonosító: AM-1494/2003

További információ: http://www.apid.to.it/

A projekt megvalósult 2018. május 22-25 között. Útijelentésünk itt található: 

Sajtóközlemény: Női vállalkozásfejlesztesi trénerek szakmai fejlesztési programja Olaszországban (Erasmus+ Mobilitás Projekt)

 

This post is also available in: English