Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Sérült gyereket nevelő anyákért -Cégeknek

A vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fokát jelzi, mennyiben veszi a munkavállalók foglalkoztatása során azokat a körülményeket, amelyek befolyásolják a munkavállalók rendelkezésre állását.

Sérült gyermek bárki családjában születhet, a munkavállaló ugyanolyan tehetséges és szorgalmas tud lenni, mint bárki más. Ugyanakkor az érintettek munkaerő-piaci részvétele társadalmi tényezők és előítéletek – az állami gondozási szolgáltatások igen korlátozott elérhetősége, a nők és férfiak hagyományos, a sérült gyermek születéséhez kapcsolódóan még inkább mereven rögzült családon belüli szerepei – folytán az érintett anyák munkaerő-piaci részvétele drámaian alacsony, a többség egyetlen saját jogú bevételi forrását a létminimum alig harmadát kitevő ápolási díj biztosítja.

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében óra „Nóra-Támaszpont” címmel a Motiváció Alapítvánnyal közös programot valósítottunk meg, melynek egyik eredménye az érintettek speciális igényeire kidolgozott, a visszatérésre felkészítő tanácsadói módszertan kidolgozása volt.

A vállalatok részére évről évre kiírt Visszafogadó Munkahely Díjat 2016-ban új kategóriában, a sérült gyermeket nevelő nők visszatérésének támogatását is elismerve hirdettük meg. A kategória egyértelmű győztesen az Exxonmobil volt.

A munkahelyek jelentős részénél lenne mód arra, hogy megfelelő befogadó munkáltatói szemlélettel és a sérült gyermek nevelésével járó korlátozottabb rendelkezésre állás figyelembevételével akár a hosszú távollétet követően is újra foglalkoztatassák valamilyen rugalmas munkavégzési formában az érintetteket.

Alapítványunk segítséget nyújt vállalatuknak abban, hogy a munkahelyi vezetők és dolgozóik hatékonyabban tudják elősegíteni az esélyegyenlőség érvényesülését a sérült gyermeket nevelő nők esetében is, akkor is, amennyiben korábbi állásukba szeretnének visszatérni, és akkor is, ha új munkavállalóként szeretnének elhelyezkedni Önöknél.

https://docs.google.com/forms/d/1FDIFhlKAcDukrFU2fhPG6tR6pkIcqg6M6MVy2WjhXpc/viewform?edit_requested=true

A projekt az NCTA-2014-8386-B azonosítószámon valósul meg.

  

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor(2)