Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

GYES-menedzsment

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány családbarát és gender-tudatos munkáltatóknak ajánlja a komplex vállalati megoldást kínáló Proaktív GYES-menedzsment programját.

Szeretné, ha sokkal egyszerűbben tudná kezelni vállalata, szervezete a gyermeket vállaló, GYES-ről GYED-ről visszatérő, a kisgyermeket nevelő munkavállalókat érintő teendőit? Ha részben vagy egészében levennék a vezetés vagy HR vezető válláról ennek az érzékeny kérdéskörnek a gondjait? Teljeskörű támogatásra van szüksége? Vagy egyszerűen csak információkra?

Miben segít a Proaktív GYES-Menedzsment Program?

A társadalmi, jogi, gazdasági környezet változása befolyásolja mind a családok, mind a vállalatok életét. Nem mindegy, hogy milyen döntéseket hozunk olyan fontos kérdésben, mint a gyermekvállalás, és hogyan kezeljük az ebből fakadó következményeket. Már a kérdéskör kommunikációja sem egyszerű, sok vállalatnál nem igazán beszélnek a gyermekvállalásról, és ilyen környezetben a nők inkább a táppénzt választják a feszélyező munkahelyi légkör helyett. Holott a cégek érdeke azt kívánja, hogy tervezhetően, és minél kevesebb idő után térjenek vissza dolgozni az értékes szaktudással rendelkező édesanyák.

A Proaktív GYES-menedzsment Program egy olyan szolgáltatáscsomag, amely rendszerszinten tekinti át a témakört, és egyben moduláris szerkezetű is: egyes elemei igény szerint és rendkívül egyszerűen hozzáilleszthetők a meglévő HR rendszerek működéséhez. Több nézőpontot vesz egyszerre figyelembe, és a mindkét fél számára előnyös megoldásokat teszi elérhetővé. Fontos eleme a kommunikációs csatornák kialakítása, illetve helyreállítása annak érdekében, hogy a vélt vagy valós ellentétek feloldódjanak. Egyszerre támogatja a HR szakembereket a legjobb gyakorlatok és a pontos jogszabályi háttér ismertetésével, áll a vezetők mellett coaching és mediációs technikák révén, és segítő információkkal látja el a kisgyermekes munkavállalókat speciális élethelyzetük minden állomásán.

A Program vagy egyes moduljainak bevezetése preventív és költséghatékony, helyzetfelmérés után rugalmasan az egyedi igényekhez igazítható. A kisgyermekes munkavállalók és a cég érdekeinek kölcsönös tisztázása teremti meg azt a hidat, melynek hatására megszűnnek a témát övező blokkok, és ez energetizálja az egész szervezetet, formálja a szervezeti kultúrát, és növeli a cég iránti elkötelezettséget.

A program szolgáltatásai:

1.Rugalmas munkakörök paletta – “Visszavenném, de nem tudom.” “Visszamennék, de nem tudok.”

2. Átlátható GYES-helyzetkép – GYES-re menők, GYES-ről jövők felmérése

3. Szervezeti anyasági policy – szemlélet és eljárásrend

4.“Tuning” – felkészítés a visszatérésre. Visszatérés a munka világába, stresszkezelés, időgazdálkodás, felelős tervezés

5.“No Stress”Munka-magánélet egyensúlya – Burn out szindróma megelőzése, munkahelyi egészségvédelem, jó munkahelyi légkör, kulcsmunkatársak megtartása

6. “Jolly Joker” – Határozott idejű professzionális helyettesítés – Interim közvetítés, kieső szaktudás pótlása

7.“Tehetségvadászat” – Munkaerőközvetítés. Munkaerőközvetítés visszatérő munkavállalókkal kibővítve:  „kéne nekem egy jó szakember hat órában”

8.“Anya a topra” – egyéni coaching vezetőknek. Személyiségvizsgálaton alapuló egyéni támogatás a karriercélok és magánéleti szerepek összeegyeztetésére

9.”Jogi harmónia” munkaügyi tanácsadás és mediálás. Jogszabályi lehetőségek feltárása, érdekellentétek kezelése

10.“Házon kívül – Gondoskodó elbocsátás”. Pályaújrakezdés támogatása GYES után

11. “Apa is csak egy van” – Vállalati programok a férfiak magánéleti szerepvállalásának támogatására,  apák napja rendezvény szervezése

12. “A másik fél” tréning – Avagy hogyan működik a munkáltató

13. “1+1 az több mint 2”  – Job sharing párosok kialakítása

Ha vezetőként, HR-vezetőként vagy tanácsadóként szeretne többet megtudni a GYES Menedzsment programról, kérje prezentációnkat a jollet@jol-let.com e-mailcímen, vagy  a 20 9732803-os telefonszámon.