Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Munkaközvetítés sérült gyereket nevelő anyák részére

Segítséget nyújtunk a megfelelő munkahely megtalálásában

 

Az egészséges gyermek is rengeteg energiát igényel a szülők részéről. A sérült gyermek nevelésével sokkal több  gondozási, szervezési feladattal jár, mentálisan, lelkileg is megterhelő a család minden tagja részére. Ugyanakkor elsődlegesen a nők/édesanyák azok, akiknek ezeket a tevékenységeket ellátják, így a családon kívüli élet számos területén, így a munka világában is sokkal korlátozottabban tudnak részt venni.

Ugyanakkor a sérült gyermek nevelése anyagi szempontból is többletterheket ró a családokra, amit ritkán tud egy kereső – jellemzően az édesapa – tartósan és teljeskörűen biztosítani.

Kisgyermekes nők segítése során szerzett tapasztalataink alapján jól tudjuk, hogy minél hosszabb időt tölt távol valaki a munka világától, annál nehezebb lesz számára a pályaújrakezdés, az újbóli elhelyezkedés.

A sérült gyermeket nevelő nők esetében hatványozottan merülnek fel mindazok a nehézségek, amivel minden pályaújrakezdő anyának szembesülnie kell.

2014-2015-ben a Nóra-Támaszpont című projekt kapcsán kidolgoztuk a sérült gyermeket nevelő anyák munkaerőpiacra történő visszatéréshez kapcsolódó módszertanunkat, melynek köszönhetően speciálisan az érintettekre szabott elhelyezkedést támogató tanácsadást és tréningeket biztosítunk.

Amennyiben dolgozni szeretnél, vagy a családi teendőiddel, egyéni adottságaiddal jobban összeegyeztető munkahelyet keresel, szívesen segítünk.

Kérjük, kattints az alábbi a linken  található igényfelmérő kérdőívre, majd jelentkezz a megadott elérhetőségeken

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-oxaLvevtzxmcbaO2Rv4W0skOaatuFVxQ8Gj_7LFiTK59fw/viewform?c=0&w=1

A projekt az NCTA-2014-8386-B azonosítószámon valósul meg.

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor(2)