Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Vodafone Angyal a Jól-Létnél – Szavazzatok Mandyre!

Ahhoz, hogy Fertetics Mandy a JÓL-LÉT Alapítvány Főállású Angyala lehessen szükségünk van a szavazatodra. Ismerkedj meg a programmal, és segíts valóra váltani! Köszönjük!

Szavazni a Facebook Vodafone Főállású Angyal 2014 alkalmazásában lehet itt:

https://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas/app_312905132209218?app_data=2406

Mandy Vodafone Angyal projektjének leírását itt olvashatjátok:

Démétér – Dolgos anyák tere

Név: Mandy Fertetics

Végzettségek, képességek, amelyek fontosak lehetnek a program megvalósítása szempontjából:

 • – közgazdász (vezetés-szervezés főszakirány humán erőforrás menedzsment specializációval és környezeti menedzsment mellékszakirány);
 • üzleti szektor és civil szektor ismerete
 • kutatás és tanácsadás tapasztalatai (különösen családbarát és anyabarát munkahelyek; továbbá HR-innovációk és karrierváltás témakörökben)
 • fenntartható fejlődés és vállalati társadalmi felelősségvállalás szakértő
 • társadalmi befektetések és társadalmi vállalkozók ismerete
 • projektmenedzsment és -vezetés
 • előadások és képzések fejlesztése és tartása
 • hatékonyság és rugalmasság
 • kreativitás
 • munkabírás
 • mobiltechnológia saját és vállalati célú alkalmazása
 • nő és kisgyermekes anyuka (érintettség)
 • vezetői és alkalmazotti valamint vállalkozói tapasztalatok
 • szociális érzékenység

Tapasztalat a civil szférában:

Szakmai pályám a KÖVET Egyesületnél kezdtem projektmenedzserként, majd egyesületi csoportvezetőként. Utána tanácsadóként és iparban dolgoztam, de végig volt civil életem: Jól-Lét Alapítvánnyal, Kék Pont Alapítvánnyal, Tudatos Vásárlók Egyesületével dolgoztam. FEB-tag vagyok a Fruit of Care-nél.

A szervezetről:

Neve:

Jól-Lét Közhasznú Alapítvány – Első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely

Alapítás éve:

2002

A szervezetben ellátandó feladatok:

A munkaerőpiacra visszatérni vágyó kisgyermekes anyák segítése céljuk elérésében; a távmunka és további atipikus foglalkoztatási formák feltárása és népszerűsítése. Átfogó kutatást fogok lebonyolítani, képzést tartani, ezek online lábát megalkotni, korábbi együttműködésünkre is építve.

Tevékenysége:

A kisgyermekes nők munkaerőpiaci esélyegyenlőségének megteremtésében élenjáró, innovatív, misszió-vezérelt szervezet. Pályaújrakezdési tanácsadó szolgáltatást működtet, munkaerőpiaci programokat valósít meg, kutatásokat folytat, munkáltatókra szabott szolgáltatásokat fejleszt és nyújt.

A projektről:

A projekt megvalósításának helye:

Pest, Budapest

Témája:

hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

Miért lenne szükség a projektre?

Változott a jogszabályi környezet: rugalmas GYED, munkahelyvédelmi akcióterv, felmondási védelem megszüntetése és a Munka Tvkönyve is megváltozott. A nők harmada tud visszatérni korábbi munkahelyére, több mint felük tartósan inaktív marad. A távmunka továbbra 3% alatti. Valódi megoldások kellenek.

Témaválasztás

Az alapítvány fontos célcsoporttal foglalkozik, sok éve elszántan, innovatív eszközöket és módszereket alkalmazva, együtt is tettük már. A környezet, a jogszabályi változás ugyanakkor sok kihívást ter eléjük, szakmai tudásom és tapasztalatom fontos társadalmi ügy szolgáltatába tudnám itt helyezni.

Körülbelül hány ember érintett a témában és várhatóan kiknek segítene a rojekt?

Közvetlenül 4000 kisgyermekes nőn segítenénk, akik az Alapítvány munkakereső adatbázisában regisztráltak most, közvetetten bárki eléri majd az anyagokat és tanulhat belőlük. Közvetlenül kb. 50 vállalatot kívánunk bevonni a kutatásba, a népszerűsítés révén több száz munkáltatót is elérünk majd.

Így néz ki a Főállású Angyal program után

Az Alapítvány szolgáltatásai megújulnak, hatékonyabban tud munkáltatókkal együttműködni és ezáltal a kisgyermekes nőkön segíteni. A kutatási, képzési és szemléletformálási anyagokkal állandó munkatársai illetve jövőbeni önkéntesei dolgozni tudnak a jövőkép megvalósításáért.

A projekt részletes menetrendje:

1-3. hónap, 1. negyedév

Az átfogó kutatás előkészítése, módszertan megalkotása, tesztelés, mintaválasztás, kapcsolatfelvétel, adatgyűjtés. Közel 50 vállalat bevonása személyes interjú és/vagy online kutatás során. Információgyűjtés, szükséglet- és igényfeltárás a kisgyermekes nők fejlesztésével kapcsolatosan.

4-6. hónap, 2. negyedév

Adatok elemzése, feldolgozása, jó gyakorlatok azonosítása, online adatbázis kialakítása. Munkáltatók és munkavállalók részére képzései anyagok kidolgozása, online elkészítése. Szolgáltatások átvilágítása, igényfelmérésekkel összevetés.

7-9. hónap, 3. negyedév

Eredmények publikálása, népszerűsítése, konferencia/workshop szervezése a munkáltatóknak. Eredmények publikálása, népszerűsítése, képzések szervezése a kisgyermekes anyukáknak, online képzési anyagok bemutatása, terjesztése. Szolgáltatásfejlesztés.

10-12. hónap, 4. negyedév

Oktatási anyagok véglegesítése, segédletek elkészítése, trénerek felkészítése. Más, kisgyermekes anyukákkal foglalkozó civil szervezetek, intézményekkel tapasztalat-megosztás. Szolgáltatásfejlesztés, képzések. Projektzárás, értékelés.