Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért,
kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Hálózat létrehozása

Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Hálózat létrehozása

 

A női vállalkozásokról szóló 2016-os felmérését követően meghívást kaptunk, hogy vegyünk részt a Dél-Kelet-Európai Üzleti Angyal Létrehozása című projektben (SEEWBAN), melynek célja az üzleti angyalok finanszírozási modelljének előmozdítása a női vállalkozók számára Délkelet-Európában.
A projekt a női üzleti angyalok hálózatának fejlesztésére összpontosít 7 különböző országban: Görögország, Ciprus, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Olaszország és az Egyesült Királyság (Skócia). A projekt az üzleti angyal finanszírozás előmozdításában élen járó partnerországok (főként az Egyesült Királyság és Olaszország) tapasztalatainak átadására irányul, amelyek a hagyományos hálózatépítési és oktatási, illetve az e-learning tevékenységeket együttesen használják az üzleti angyalok és a női vállalkozók készségeinek fejlesztéséhez.
A konzorcium tagországaiban terveink szerint mintegy 2,4 m eurót fognak új női vállalkozásokba fektetni.

Fő tevékenységeink:

  • hálózatépítésre, a már meglévő kezdeményezéseket és más konzorciumok együttműködésének elősegítésére irányulnak,
  • felmérjük az üzleti angyalok hazai működésének akadályait, kihívásait és sikertényezőit,
  • segítjük a transznacionális közösségi együttműködést a női vállalkozók európai hálózataiban.
  • hozzájárulunk a női üzlet angyalok (üzleti angyalként tevékenykedő nők és a női vállalkozókat támogató üzleti angyalok) képzési és mentori programjainak fejlesztéséhez és a bevált gyakorlatok cseréjéhez.
  • képzéseket és pitching eseményeket szervezünk női vállalkozóknak
  • oly módon, hogy a projekt eredményei fenntarthatók legyenek.

 

 BusinessAngel

 

 SEEWBANSouth East Europe Women Business Angels Network This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.A projektet az Európai Bizottság támogatja.A tartalomért a JÓL-LÉT Alapítvány kizárólagos felelősséget vállal és visel.