Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Programsorozat a nők vállalkozásainak növekedéséért

Vállalkozónők és Üzleti Angyalok az Impact Hub-ban

 

Egy különleges rendezvényen vehettek részt azok a vállalkozó szellemű nők, akiknek kérdéseik voltak saját vállalkozás indításával vagy menedzselésével kapcsolatban.

 

A találkozó célja az volt, hogy minél több nő tartozhasson az üzleti döntéshozók, a befektetők, illetve az olyan vállalkozástulajdonosok közé, akik hazai, de akár nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket.

A 2017. november 27-i közösségépítő eseménynek a budapesti Impact Hub adott otthont a Ferenciek terén.

A program három elkülöníthető blokkból állt:

1. Sikeres vállalkozónők, akiknek már bizonyított a vállalkozása

Az első részben sikeres hazai vállalkozónők mutatták be vállalkozásaikat és osztották meg tapasztalataikat a vállalkozás létrehozásával és működtetésével kapcsolatban. Ezek a vállalkozások már túljutottak a kezdeti nehézségeken és igény szerint befektetőket is találtak.

A vállalkozásuk sikerességét, a következőkre vezették vissza az előadók:

  • ‘Belülről jövő vállalkozási ötlet’ és a hozzá szükséges hit
  • Jó ötletek
  • Kitartás
  • Különbözőség, egyediség

Ezek mind fontos tényezők. Kiemelték, hogy elakadás esetén érdemes segítséget kérni, legyen szó akár szakmai mentorálásról, vagy anyagi támogatásról.

A beszélgetést a vállalkozás pontos céljának és a számunkra fontos értékek meghatározásának, valamint a határok kijelölésének a fontosságára mutatva zárták a vállalkozók.

 

2. Vállalkozás indítás – a kezdeti ötlettől az első lépésekig

 

Nőjön a vállalkozásom

A következő blokkban is izgalmas tevékenységeket folytató kezdeti szakaszban lévő vállalkozások, start-upok mutatkoztak be. Beszéltek a küldetésükről, a „nagy álmaikról”, hogy honnan hová jutottak, illetve hogy a jövőben milyen növekedési potenciált látnak maguk előtt.

Záró gondolataikban kifejtették, hogy mit is szeretnének az élettől, valójában mit jelent számukra a vállalkozói szabadság.

 

3. Üzleti Angyalok – Mire kíváncsi egy befektető?

 

 

A program harmadik részében pedig a növekvő vállalkozások finanszírozását segítő pénzügyi befektetők – Üzleti Angyalok által biztosított lehetőségeket ismerhették meg az érdeklődők.

Megtudhatták, hogy a befektetők milyen szektorokban nyújtanak tanácsadást, tájékozódhattak az anyagi támogatás igényléséhez szükséges üzleti terv elvárásairól, a részletes és pontos pénzügyi tervezésről. És az esetleges buktatókról is.

Fókuszba került a jó ötlet, a megvalósítási készség, az egészséges önismeret, az önbizalom, a céltudatosság és a kiállás fontossága is.

Búcsúzóul tanácsokat is kaptak, valamint megtudhatták, hogy a befektetők nem csak anyagilag, de tudással és kapcsolati rendszerrel is támogatni tudják a vállalkozó szellemű nőket.