Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Állásbörze – én is menjek?

Kezdődik az állásbörze-szezon! Remek lehetőség arra, hogy személyesen közvetlen kapcsolatba kerülhessünk leendő munkáltatónkkal! A február 26-27-i HVG-állásbörzén a Jól-Lét Alapítvány HR-tanácsadóival is találkozhattok az Effemine Egyesület standján, várunk Benneteket!

Érdemes felkészülni az állásbörzére, mégpedig nagyon alaposan, mert néhány másodperc áll rendelkezésre felkelteni a munkáltató érdeklődését.

Hogyan?

1. Ápolt megjelenéssel, mintha állásinterjúra indulnál.

2. Olyan önéletrajzzal, amely kitűnik a többi közül. Ha kevés időd van, és nem vagy a szerkesztés nagymestere, akkor válaszd az Europass-formátumot. (www.europass.hu). Ha különlegesre és nagyon kifejezőre vágysz, akkor szerkesztési útmutatókat és mintákat is találhatsz vizuális önéletrajz készítéséhez: http://visualcv.com/. A Microsoft Office is rengeteg  remek sablont és szerkesztési útmutatót kínál: http://office.microsoft.com/hu-hu/word-help/allaskereses-word-sablonokkal-HA001034923.aspx, ezzel segítve az álláskeresés folyamatát.

3. A motivációs levelet érdemes mindig testreszabni, ha a börzén standdal megjelenő konkrét cégekhez szeretnéd leadni az önéletrajzod, akkor az adott vállalat szervezeti kultúráját, misszióját és stratégiáját térképezd fel a honlapon.

4. Készülj nagy adag nyomtatott önéletrajzzal, és pendrive-on is hozd magaddal pdf-formátumban. (A wordben készült önéletrajzok más-más verzióban széttöredezhetnek, a kiválasztást végző szakember pillantásra sem méltat egy szétesett, tabulátorokkal tűzdelt dokumentumot.)

5. Az állásbörze előtt kérhetsz segítséget e-mailben, Skype-on és személyesen is a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány munkatársaitól: info@jol-let.com.

6. Ha nem vagy formában, vagy még nem aktuális az álláskeresés, akkor is érdemes kilátogatnod egy-egy állásbörzére, és beleszagolnod a levegőbe. Ne mások élményeire és feltevésekre hagyatkozz, magad is győződj meg róla, hogy mennyire hasznos!

Állásbörzék 2013-ban