Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Férfisarok

Apaüzenetek

Tippek férfiaktól – férfiaknak a működő családi munkamegosztásról:

„Ha még nem beszélgetettek el arról, hogy a munkavállalás milyen változásokat fog hozni a férj/feleség, szülő/gyermek kapcsolatokban, most még nem késő ezt megtenni.

Tervezzétek meg egy-egy napotokat és hogy kinek milyen szerepe/feladata lesz, mert-bár sok, előre nem látható esemény is alakíthatja az eseményeket- ez sok veszekedéstől és csalódástól mentheti meg az előbbi kapcsolatokat.

Figyeljetek oda egymásra és minden nap beszéljétek meg az aznapi (másnapi) történéseket, mert a most elkövetkező időszak meghatározó lesz hosszú távon és ez az új helyzet bőven ad beszédtémát, emellett kiváló feszültségoldó is.

Mindezen túl ragadjatok meg minden lehetőséget, hogy párotok munkájáról/munkahelyéről minél több információt megtudhassatok, és gyertek el a Program által szervezett más eseményeire, mert ha csak egy kicsit is tudtok belőle profitálni (pl. kapcsolatépítés, mások problémáinak megismerése, arcok megismerése) már megérte. Ezen kívül a Te véleményed is alakíthatja, formálhatja azt, hogy a párod/feleséged elkövetkezendő időben a Program által milyen elvárásoknak kell, hogy megfeleljen.”

Lajos József

________________________________________

„Férfiaknak klikkeltük”

Azt tapasztaltam, hogy társam munkavállalási szándékát érdemes támogatni.

Már a képzés elején figyelembe kellett vennünk a megváltozott időbeosztást. Ezt jó már az elején átbeszélni a társunkkal, mert akkor nem fog meglepetésként érni, hogy ma a vacsora csak virsli lett (és nem töltött káposzta)

A kommunikációból a gyerekeket sem szabad kihagyni, hiszen ők is érezni fogják a napi rutin változását.

Munkába állás esetén szükségesnek látom az egész család időbeosztásának átgondolását.

Ebből az is következhet, hogy bizonyos háztartási vagy más feladatokat nekünk kell majd ellátni.

Fehér Tamás

___________________________________________

Kedves Apukák,

Én úgy gondolom, hogy jót fog tenni a munkavégzés a feleségemnek. Eddig is én jártam bevásárolni, és ezután is ezt fogom tenni. A mosogatást a mosogatógép végzi. Amennyiben nincs, beszéld meg kedveseddel, hogy erre költse az első fizetését. Tuti tipp!

Munkaidő alatt nincs főzés és takarítás. Ezt egy munkáltató sem tolerálja. Ne is kérd erre az asszonyt! Legközelebb te is gyere be a Jólétbe, mert lehet, hogy megtudsz magadról valami fontosat és a feleséged problémáit is jobban megismerheted.

Stefaniga Szilárd

____________________________________________

„Szerintem az alapja az egésznek a türelem, a megbeszélés (bármilyen időben 0-24-ig), ha odafigyelünk a másikra, segítjük a munkáját és érzi, hogy nagyon szeretjük. Úgy érzem ezzel mindent meg lehet oldani és le lehet „küzdeni” minden akadályt.

Egy jó tanács: vonjuk be a család minden tagját ha lehet, kicsitől a nagyig.”

Völcsei László