Pages Navigation Menu

JÓL-LÉT Alapítvány

Proaktívan a nők gazdasági függetlenségéért, kiteljesedéséért és munkahelyi esélyegyenlőségéért

Categories Navigation Menu

Eltűnt a munkaadó, mit tehet a kismama?

Eltűnt a munkaadó és a kismamák futnak a papírjaik után. Mit tehetnek ilyenkor? Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Problémám elég bonyolult, de egyszerű kérdéseim vannak.  Egy munkaerő-kölcsönző cég alkalmazásában álltam, onnan jöttem el szülni. Táppénz, TGYÁS, és most járt le a GYED-em. Most félidős terhes vagyok a második babámmal, táppénzen vagyok.  Februárban a munkáltatóm fel akart mondani, de végül visszamondták. Mostanában sikerült csak kiderítenem, hogy akkor februárban mindenkinek felmondtak, csak a vezérigazgató és a kismamák vannak még állományban, de csak papíron. A vezérigazgató a cég pénzével a zsebében külföldre távozott, ahogy tudom elfogató parancs is van ellene, adótartozás miatt az APEH is és a VPOP is csúnyán nézne rá, de senki nem látta február óta.  A cégközlöny-online.hu-n létezik a cég, tehát papíron működik, most azt olvastam, hogy a vezérigazgató vagyonát lefoglalták.

Több kismamával sikerült a napokban felvennem a kapcsolatot, mint én is, mind tarthatatlan anyagi körülmények között vagyunk a cég miatt. Ha márciusban megszületik a várva várt kisbabám, talán egy forintot sem fogok kapni utána (mint a többi kismama), mert a TGYÁS és GYED igényléséhez szükséges egy munkáltatói igazolás.  A cégnél senki nem dolgozik fizikailag, a levelek visszajönnek, szó szerint sehol senki nem tud rólunk.

Hogy kaphatnánk meg a kilépő, elszámoló papírjainkat? Csak ha felszámolják a céget? Más esetben és hogy szerezzek munkáltatói igazolást? Van esetleg másik szerv, amelyik kiadhat bármilyen papírt, hogy jogosult legyek ellátásra? Az egyetlen esélyünk az lenne egy jobb anyagi helyzetre, ha a céget felszámolnák, a papírjainkat megkapnánk. Így munkanélküli segélyre, tgyás-ra, gyedre, vagy egy munkaviszonyra is szert tehetnénk.

Abban az esetben, ha a céggel szemben felszámolási eljárás indul, úgy a kijelölt felszámolóbiztostól, mint a cég nevében eljáró személytől kérhetőek a szükséges igazolások. Ezért javaslom, hogy a felszámolási eljárást mindenképpen kísérje figyelemmel a Cégközlöny online adatbázisában.

A felszámolási eljárástól függetlenül, fordulhat munkaügyi bírósághoz is, arra hivatkozva, hogy a munkáltatóval szemben követelése áll fenn, illetve hogy munkáltatója a Munka törvénykönyvében előírt kötelezettségeit Önnel szemben megszegte. Ebben az esetben a bíróság először megkísérli felvenni a kapcsolatot a céggel, majd ennek lehetetlenségét észlelve hirdetményi úton kézbesíti a tárgyalásra történő idézést. Ezután, mivel a cég részéről várhatóan semmilyen reakciót nem tapasztal majd, ügygondnokot rendel ki, és az ő segítségével folytatja le a munkaügyi pert. Ez a folyamat azonban hosszú időt vehet igénybe.

A harmadik, valószínűleg leggyorsabb lehetőség ebben az esetben az APEH megkeresése. Az APEH területileg illetékes ügyfélszolgálatához fordulhat személyesan vagy postai úton, itt van lehetőség arra, hogy az Önre, mint munkavállalóra vonatkozó összes jövedelemigazolást kikérje.

Szerző: adozona.hu

Forrás:

http://adozona.hu/munkajog/20101201_munkajogasz_gyes_kismama_kilepesi_papirok.aspx#rss